ÇAĞRI MERKEZİ 0 212 474 02 66

Safra kesesi ameliyatlarında en iyi yöntem  Laporoskopik diye bilinen kapalı safra kesesi ameliyatlarıdır. Kliniğimizde safra kesesi ameliyatları en son teknolojiyle Op.Dr.Ali ÇINAR tarafından yapılmaktadır.

Safra kesesi taşı iltihabı, safra kesesinin en çok görülen hastalıklarındandır.  Ayrıca; safra kesesi fonksiyon bozuklukları, safra kesesi polipleri ve safra kesesi kanserleri gibi hastalıklar da sayılabilir. Safra kesesinde taş tespit edilmiş ise kesin tedavisi ameliyattır. Sadece, hastaya ve taşın büyüklüğüne göre ameliyatın zamanı değişir. Taşların küçük olması yemek sonrası safra çıkışını tıkayabileceğinden şiddetli ağrı, bulantı ve kusmalara sebep olabilir. Hatta taşların ana safra yolunu tıkaması ile bir günde tedavi olabilecek basit bir sorun tedavisi daha zor bir hal alacaktır. Taş tek ve büyükse, düşme ihtimali olmadığından hemen ameliyat gerekmeyebilir. Fakat taş keseyi iltihaplandırarak ağır durumlara yol açabilir. Bu nedenle kese içinde taş tespit edildiğinde, uygun bir zaman belirleyerek laparoskopi yöntemi ile kese alınmalıdır.          

Safra Kesesi Hastalıklarında Nasıl Teşhis Konur?

Safra kesesi olduğu şüphelenilen bir hastaya, yaptırılacak üst batın ultrasonografisi ile kolayca teşhis konulur.

Laporoskopik (Kapalı ) Safra Kesesi Ameliyatı Nedir?

Halk arasında, kansız ameliyat veya kapalı ameliyat olarak bilinen laparoskopi, karın boşluğunu endoskopik yolla incelenmesidir. Göbek altından yerleştirilen özel bir iğne ile karın içine karbondioksit gazı verilerek rahat bir çalışma alanı oluşturulur. Daha sonra gereken sayıda (2-4)giriş noktalarından ‘trokar’ adı verilen değişik çaptaki (5-10mm) kanallar karın duvarına yerleştirilir. Bu kanallar yardımı ile görüntüyü sağlayan teleskop ve diğer yardımcı aletler operasyon bölgesine ulaştırılır. Daha sonra görüntü monitöre aktarılarak operasyon gerçekleştirilir.

Safra kesesi tedavisinin laparoskopik ameliyat ile hızlı iyileşmesi nedeniyle sosyal hayatı daha az etkilemekte ve iş kaybını önlemektedir. Böylece laparoskopi; ameliyat korkusu olan hastalara önemli bir alternatif olmaktadır.

Safra kesesi taşı tedavisi, açık ya da kapalı(laparoskopik) ameliyatla kesenin alınmasıdır. Safra kesesinin alınması yaşamsal bir sorun oluşturmaz. Karaciğerin ürettiği safra, operasyon sonrası direkt bağırsağa akıtılır.

Laporoskopik Ameliyatın Avantajları Nelerdir?

Hasta 1 gün içinde taburcu edilmektedir.

Klasik yönteme göre oluşan yara çok daha küçüktür.

Hastanın iyileşme süreci çok kısadır.

Karın açılmadığı için ameliyat sonrası ağrı daha az olmaktadır.

Günlük aktiviteyi yeniden kazanma süresi kısadır.

Hasta, ameliyat sonrası 5-6 saat içinde yemek yiyebilmektedir.

Hasta, 1 gün sonra rahat rahat gezebilmektedir.

                    

İletişime Geç
1
Akademi Tıp Merkezi
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?